söndag 13 januari 2013

Interlaced braids


Det här är en rätt enkel frisyr, tro det eller ej. Gör en mittbena och fläta sedan en utbakad fläta på varje sida. Det är viktigt att flätorna är rätt centrerande när de kommer ned där bak. Fläta sedan hela vägen ut så långt som går. När båda flätorna är gjorda trär du ändarna av flätorna under och över de utbakade flätorna. Det är som att snöra en sko, fast man gör det med flätor. Fäst sedan med hårnålar.

Vill ni se hur man gör finns en video HÄR av Loepsie.

3 kommentarer:

 1. I loved this hair do! Some day my hair will be long enough to do this too.

  SvaraRadera
 2. Har du tips på hur man får håret att växa ut längre än halvvägs ner till brösthöjd? Kör no poo med balsamtvätt och citronsyra som surskölj. Tvättar ca 1,5 v mellanrum. Borstar med svinborste. Dagtid ofta håret i en tofs men sliter det för mycket? Hur gör du på natten??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan!
   Ja, hur man får håret att växa längre än halvvägs till brösthöjd... Tålamod! Du verkar göra mycket rätt, till och med bättre än jag! :) Men tålamod är något man måste ha. Håret växer ju ca 1-2 cm per månad, så det tar ju sin tid. Fortsätt helt enkelt som du gör :)

   Angående slitage så är det jättemycket som sliter på håret på olika sätt tyvärr. Har du en bra gummisnodd utan metallbit så sliter det mindre i alla fall. Det bästa är väl om man varierar frisyr ofta, men å andra sidan så kanske håret slits mer för att man "gör" mer med det.

   På natten sover jag oftast med håret i en vanlig fläta eller en stor knut mitt på huvudet. Rätt ofta sover jag med utsläppt hår också faktiskt.

   Jag skulle nog kunna skriva ett helt långt inlägg utifrån dina frågor. Du gav massor av ideer! :D

   Radera