måndag 14 januari 2013

Rag CurlsJag letar alltid efter det bästa sättet att locka håret. Locktänger är inget jag vill använda eftersom de sliter så mycket på håret. Eftersom mitt hår är så långt och därmed också gammalt, vill jag inte slita på topparna mer än vad som behövs. 

Dessa lockar är gjorda på det sätt som på engelska kallas för "Rag curls". "Rag" står för tygtrasa och man använder trasor av tyg för att rulla upp håret. Mina är ca 10-15 cm långa och ca 2 cm breda. Dela upp håret i slingor och rulla upp slingan runt tygbiten och knyt sedan ändarna i en knut. Sov gärna med dessa i håret och du vaknar med fina lockar. Alla dessa bilder är tagna efter att jag gjort rag curls. Den sista bilden visar hur det ser ut när lockarna börjar gå ur håret. Jag hade nämligen inget hårspray den morgonen och min långa hår tynger verkligen ned lockarna snabbt. Att göra rag curls är verkligen något som jag gillar. Det blir lockigt, ingen hetta, man kan sova med dem eftersom de är helt mjuka. Det känns inte helt optimalt dock eftersom de trasor jag har använt har trådat sig och gärna trasslat ihop sig med topparna. Om jag gör detta igen (mycket troligt) ska jag använda annat tyg, tex en gammal t-shirt istället. 


2 kommentarer:

 1. Sv: Haha, det lät smart! Tack för svaret!
  Undrar 2 saker. Det där med balsammetoden, då kan man inte använda balsam med silikon? Hur vet man att det inte innehåller det? Står det på eller? :)
  Förstod inte riktigt med "håret i knutar" heller, hehe. Vad är det? haha!

  Tack så jättemycket för att du svarade :D Kramis

  SvaraRadera
 2. The curls turn out super cute! I'm going to have to try this method some time.

  SvaraRadera