lördag 9 februari 2013

Håret växer!

Hår växer och det är väldigt roligt att ta längdbilder på håret. Beroende på vilken längd ditt hår har så man man märka mycket skillnad, eller nästan ingen, på sina längdbilder. Har du hår som ännu inte är i BH-bandslängd så är det enklare att se skillnad i längsbilderna. Efter BH-bandet börjar det som på engelska kallas "Mid-back Abyss". Ryggen är nämligen rätt lång och det tar lång tid innan håret växt så pass att man ser en stor skillnad. Här nedan kan vi se två längdbilder av mitt hår och även om det känns som att håret knappt växer (det känns alltid som det är samma längd på håret) så visar bilden att det faktiskt växer. I mars 2012 nuddade mina längsta toppar min midja som är markerad av mina tummar. Nu i februari 2013 så kan vi se att mitt hår växt rätt bra och att topparna nu är nedanför min midja. 

Mars 2012

Februari 2013

Vad har jag gjort detta år för att håret ska växa bra? 
  • I början av 2012 provade jag ricinolja, men det var för bökigt att hålla på med tyckte jag. 
  • Balsammetoden har jag fortsatt med som vanligt, men på slutet har det även smitit sig in ett SLS och silikonfritt schampo i mitt badrum (allergivänligt också). 
  • Jag har även microtrimmat mitt hår själv några flera gånger under årets gång. Dvs toppat håret ca 1 cm/gång.
  • Jag har kontinuerligt använd metoden "Search and destroy". Dvs med en hårsax i handen, granskat topparna och klippt bort alla kluvna hårtoppar jag sett. 
  • Använt olja till mitt hår. Jag har gjort en del oljeinpackningar men också använt lite olja i topparna på håret.
  • Som vanligt har ingen färgning eller liknande skett, även om jag varit sugen. 
  • Använder nästan bara naturliga stylingprodukter. Socker-hårspray och aloe vera gel. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar