lördag 9 februari 2013

Kam och borste


I somras (tror jag) fick jag frågan vad jag använder för borste och kam till mitt hår. Av någon anledning har det tagit mig ända tills nu innan jag tagit detta foto. På bilden ser ni en svinhårsborste och en träkam.  

Borsten finns att köpa på både Åhlens och Kicks. Den är väldigt bra för att göra håret slätt vid alla sorters uppsättningar. Den är också väldigt skön att dra igenom håret och är bra på att fördela oljor och fetter i håret. Eftersom det inte finns några platspluppar längst ut på stråna så kan inte hårstråna fastna lika lätt i borsten, vilket alltid är ett plus. Borsten samlar dock ganska snabbt på sig damm. Att håret är dammigt är ingenting man tänker på, men det är ändå ganska logiskt att små damkorn och partiklar fastnar i håret under dagen. Därför måste man efter ett tag rengöra borsten från damm och smuts. Jag brukar tvätta min borste med en flytande handtvål (har SLS men inte silikoner). 

Kammen är köpt för ca 50 kr på Body Shop och den använder jag för att reda ut håret innan jag borstar igenom det. Det finns inga hårda kanter som håret fastnar i. En väldigt bra kam men eftersom tänderna är glesa så blir det ränder i håret om du till exempel använder kammen för att sätta upp håret i en hästsvans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar